תכניות העשרה

בית הספר משלב תכניות העשרה, במטרה לטפח את הסקרנות ולגוון את דרכי ההוראה.

תכניות אלה משולבות במהלך יום הלימודים ומאפשרות ליצור למידה בקבוצות קטנות.

ביה"ס בחר תכניות המטפחות מיומנויות וכישורים התומכים בהתפתחות התלמידים בתחום הקוגניטיבי, החברתי והרגשי.

תכנית התיאטרון –

כיתות א-ו. למידה במסגרת של חצי כיתה. החצי השני לומד מקצוע ליבה.

תכנית התיאטרון מאפשרת לטפח כלי הבעה, מקדמת כישורים חברתיים ומטפחת את היצירתיות. התכנית הנה שנתית במטרה להטמיע את שפת התיאטרון בקרב תלמידי ביה"ס ולתת להם כלי הבעה נוסף.

תכנית הרובוטיקה-

תלמידי כיתות א,ב,ג,ה. התכנית נלמדת במסגרת של חצי כיתה.

התכנית מטפחת כישורי למידה עצמאית וכן למידה בקבוצה. התלמידים רוכשים מושגים מתחום הפיזיקה והמכניקה.

תכנית תקשורת-

מטפחת מיומנויות תקשורת בין אישית, טיפוח ההבעה,יכולת הסינגור והביטחון העצמי. התכנית נלמדת במסגרת של חצי כיתה, בכיתות ד,ה,ו. תכנית ספירלית שנתית.

תכנית צפרות-

מדריכה ענת גל, צפרית בעיר הגדולה. הילדים לומדים על מגוון המינים, נחשפים למיני ציפורים המבקרים בסביבת בית ספרנו. הילדים לומדים להכיר מושגים מעולם הצפרות וכן מיני ציפורים. במסגרת התכנית רוכשים התלמידים מיומנות בסיסית לעריכת תצפית. ומשתתפים בפרוייקט ספרת הציפורי

ביומימיקרי – פרוייקט שכבת ד' תשפ"ב

 

 ביומימקרי הוא בפירושו המילולי- חיקוי מהטבע
פרויקט החקר הייחודי מזמן לילדים הזדמנויות להכיר אורגניזמים שונים מהטבע במבט מעמיק יותר הבוחן את המבנה וההרכב שלהם: אילו תכונות מיוחדות יש לכל יצור חי או צומח בטבע
ואיך אנו, בני האדם, יכולים לאמץ או להעתיק אל עולמנו תכונות טבעיות אלו ולפתח מוצרים ברי קיימא שיעזרו לנו לשמור על כדור הארץ לטווח הרחוק.

מתחילת השנה הכרנו מגוון רחב של פיתוחים בהשראת הטבע, התנסינו בחשיבה ביומימטית והכרנו מושגים מהתחום כמו: "בר/בת קיימא", אורגניזם, אקולוגיה.
הבחנו בין המצאה שנבעה מצורך כמו פיתוח קטר הרכבת המהירה ביפן כך שלא יווצר רעש אדיר בהשראת מקור השלדג' לבין המצאה שנבעה מזיהוי תכונות ייחודיות בצומח כמו המצאת הסקוטצ' בהשראת צמח הלפה הקוצנית.

ב7.1.22 התחלקו הילדים לקבוצות למידה קטנות בהובלת הורה מלווה לכל קבוצה ויצאנו לשטח הסובב את בית הספר לחקירה ממשית: התבוננו, הרחנו, מיששנו ואף טעמנו את סביבתנו. 
תרגלנו שאילת שאלות המעודדות חקר מעמיק ואיכותי שבעקבותיו יצאנו לתכנון מוצר. תהליכי המחשבה בכל קבוצה היו מדהימים ומפתיעים.
הקבוצות הצליחו להתמקד בתכונה או אורגניזם אחד ולהתחיל בתהליך תכנון המוצר בהשראתו.

בתאריך 11.3.22 הגיעו ההורים המלווים את הפרויקט שוב לכיתה במטרה לפתח את המוצר שתכננו במפגש הקודם (או דגם שלו). הקבוצות נערכו מראש והביאו ציוד שיכול לשמש אותם להרכבת התוצר.

התוצרים היו מרשימים ויוצגו בכנס החדשנות של המועצה שיתקיים בחודש מאי.

תודה להדס אמא של ניצן מליק, דפנה אמא של עידו גושן, עדי אמא של מייפל בונים ומאיר אבא של איתי כורמיאן שהקדישו מזמנם והגיעו ללוות קבוצות בתהליך החקר המוחשי והחוויתי.

קישור לתמונות מיום שיא:
https://photos.app.goo.gl/KzWZUGMP5oeULXQZ9